Aanbevelingen

David Rietveld
Ik kies voor Arjen als lijsttrekker van GroenLinks. Ik ben blij dat Arjen er in de afgelopen tijd zoveel plezier in heeft gekregen dat hij wil bijtekenen. Ik heb de afgelopen jaren met bewondering gekeken naar de manier waarop hij opereerde. Hij nam het stokje over in een lastige tijd, met een lastige opdracht. Door scherpe keuzes te maken houdt hij GroenLinks zichtbaar en herkenbaar. Zijn persoonlijke stijl en bereidheid tot samenwerking zorgt ervoor dat hij ook in de raad successen behaalt. Een GroenLinks-topper die de top-plek op de lijst meer dan verdient.

– David Rietveld, voormalig gemeenteraadslid GroenLinks Den Haag (2006-2014) en lid landelijke bestuur (2010-2015)

Door met Arjen samen te werken in de fractie heb ik een aantal fijne leiderschapskwaliteiten van hem leren kennen. Arjen kan goed verbinden en is heel prettig om mee samen te werken. Hierdoor kan hij goed verbreden naar gelijkgezinde politieke partijen in de raad en sturing geven aan maatschappelijke ontwikkelingen die voor GroenLinks belangrijk zijn. Op deze manier, betrokken en met humor, zorgt hij voor politieke successen voor GroenLinks.

– Esther Punte, voormalig fractievertegenwoordiger GroenLinks in Den Haag, adviseur en docent duurzaamheid Avans Hogeschool

Esther Punte
Titia van Leeuwen
Arjen Kapteijns is een flinke doorzetter met een groot GroenLinks hart. Inhoudelijk heeft hij op milieugebied een prima achtergrond opgebouwd als rijksambtenaar. Hij was ook actief voor het landelijk milieunetwerk van GroenLinks. En met de (soms ingewikkelde) lokale politiek heeft Arjen inmiddels de nodige ervaring. Kortom: Arjen is een prima lijsttrekker voor Den Haag.

– Titia van Leeuwen, voorzitter landelijk Milieunetwerk GroenLinks

GroenLinks Den Haag kan rekenen op Arjen. Toen zij iemand nodig hadden was hij daar. Rustig en benaderbaar bouwde hij de afgelopen jaren aan de fractie en het politieke netwerk van GroenLinks Den Haag. Arjens sympathieke, aimabele uitstraling verschaft hem de in de politiek niet onbelangrijke gunfactor. Daarom steun ik Arjen als lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

– Berend Potjer, lid voor GroenLinks van de provinciale staten van Zuid-Holland

Berend Potje
Ufuk Kâhya
Arjen heb ik in een korte tijd leren kennen als een betrokken volksvertegenwoordiger die niet alleen goed de weg kan vinden in het Haagse stadhuis, maar óók in de verschillende wijken. Hij weet abstracte onderwerpen zoals mensenrechten en sociale rechtvaardigheid concreet en tastbaar te maken. Ik kijk er naar uit om ook na maart 2018 met Arjen samen te kunnen werken.

– Ufuk Kâhya, fractievoorzitter GroenLinks Den Bosch

Bescheiden, bedachtzaam en betrokken. Die eigenschappen maken Arjen tot de meest benaderbare politicus van Den Haag. Hij bouwt aan netwerken binnen én buiten de stad, toont een luisterend oor voor iedereen en strijdt onvermoeibaar voor de groene en linkse idealen. Kortom, de ideale lijsttrekker voor GroenLinks Den Haag!

– Arno Bonte, gemeenteraadslid GroenLinks Rotterdam en voormalig lid landelijke bestuur

Arno Bonte
Arthur Eijs
Uit eigen ervaring weet ik dat een fractievoorzitter een duivelskunstenaar moet zijn. Je moet de sleuteldossiers kennen, het politieke proces tot in de haarvaten begrijpen, een enorm netwerk opbouwen en onderhouden en natuurlijk je eigen fractie bijelkaar houden en motiveren. Ik weet heel zeker dat Arjen dit prima kan. Scherpe analyses, snelle inschattingen en dat alles met veel kalmte en een fikse dosis humor. GroenLinks Den Haag boft met zo’n lijsttrekker.

– Arthur Eijs, voormalig gemeenteraadslid GroenLinks Noordwijk (2000-2014), coördinator biodiversiteit bij het ministerie Infrastructuur en Milieu

Wat goed dat Arjen Kapteijns lijsttrekker wil worden bij de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag! Arjen is een van de groenste GroenLinksers die ik ken. Als wethouder duurzaamheid in Helmond weet ik hoe belangrijk het is dat gemeenten de komende jaren werk maken van het versnellen van de energietransitie en het vergroenen van de stad. Ook in Den Haag kan én moet er op deze terreinen de komende jaren veel gebeuren. Er is geen tijd te verliezen. Daarom is het belangrijk dat GroenLinks groot wordt. Met zijn groene kennis én raadservaring lijkt Arjen me de juiste persoon om de kar te trekken!

– Paul Smeulders, wethouder Helmond, eerste opvolger Tweede Kamerfractie GroenLinks

Paul Smeulders
Huib van Essen
Arjen staat voor heldere en aansprekende groenlinkse politiek. Afgelopen jaren heeft hij GroenLinks in de Haagse gemeenteraad een herkenbaar gezicht gegeven; als eenmansfractie een hele prestatie. Zijn Keek op de Week is ook buiten Den Haag een begrip. Arjen is alert, inhoudelijk sterk en prettig in de samenwerking.

– Huib van Essen, statenlid GroenLinks in de provincie Utrecht