Nachtelijke sessies in het ijspaleis

Afgelopen dinsdag was een bijzondere dag. En dan bedoel ik niet eens dat het nieuwe kabinet haar onderhandelingsresultaat presenteerde. Nee, het was de Dag van de Duurzaamheid. In de hele wereld vonden duurzame activiteiten plaats en natuurlijk ook in onze stad.

NachtIk werd heel blij van een initiatief rondom het Plein. Vele tientallen bewoners en ondernemers hebben hier langs de gevels tuinen aangelegd. In het kader van ‘Operatie Steenbreek’ konden mensen tegels ruilen voor plantjes. Straten als de Herenstraat en de Fluwelenburgwal kregen een groene facelift. Met meer groen en minder steen wordt het centrum veel aantrekkelijker en hebben we ook minder wateroverlast bij stevige regenbuien. Zo simpel kan het zijn!

Verder stond deze week voor mij vooral in het teken van het verkiezingsprogramma van GroenLinks. Wij hebben hier deze week maar liefst drie keer tot diep in de nacht aan gewerkt op het ijspaleis en bij mij thuis. Maar ik ga niet verklappen wat er in staat, daarvoor moet je nog even geduld hebben.

Veel goede ideeën
De afgelopen maanden sprak onze programmacommissie met enorm veel mensen en organisaties in Den Haag. Ontzettend veel goede ideeën zijn opgehaald, onder andere op drie bijeenkomsten die GroenLinks organiseerde rondom de thema’s groene stad, sociale stad en open stad.

Je realiseert je dan weer hoeveel er gebeurt in onze stad en hoeveel betrokken en gedreven mensen onze stad rijk is. Er gebeuren veel goede dingen op alle thema’s, van discriminatie tot verkeer en van jeugdwerkloosheid tot veiligheid. Maar ik hoor en zie ook dat het nog heel veel beter kan.

Soms ploeteren
Het is hard werken en soms echt ploeteren om samen een goede formulering te vinden voor wat we willen. Maar de drive die in onze nachtelijke sessies bovenkwam om samen van Den Haag een betere stad te maken geeft mij ook veel energie.

Oké, één ding kan ik vast uit de doeken doen. Wat GroenLinks betreft gaan we de komende jaren samen met bewoners en ondernemers, onze straten niet een klein beetje maar enorm vergroenen. In de Herenstraat kan je zien hoe mooi de stad hiervan wordt!

Nachtelijke sessies in het ijspaleis